Oglas

U tijesto za uštipke uvijek dodajte ovaj sastojak: Neće upiti ni kap ulja, a bit će bolji nego ikada prije

author
N1 Hrvatska
03. aug. 2025. 10:24
uštipci trik
Facebook

Prženo tijesto poput uštipaka ili mekika čest je izbor za doručak ili večeru.

Oglas

Ipak, mnogi se suočavaju s problemom viška masnoće koju ova peciva upiju tijekom prženja – no postoje dva jednostavna trika kako to izbjeći.

Prašak za pecivo ili soda bikarbona

Jedan od načina za savršene uštipke i mekike je upotreba sode bikarbone ili praška za pecivo, koje treba prosijati zajedno s brašnom. Time se smanjuje upijanje masnoće tijekom prženja u dubokom ulju.

Oglas

Važno je i da ulje u kojem pržite bude jako zagrijano – u tom slučaju ono trenutno zatvara površinu tijesta i sprječava upijanje masti.

Rakija

Prokušani način da tijesto ne upije višak ulja jest da u njega, dok ga mijesite, dodate čašicu rakije.

Nakon što pomiješate brašno, jaja, mlijeko i ostale sastojke, u smjesu jednostavno dodajte malu čašicu rakije.

Oglas

Uštipci će biti lagani i neće upiti ni kap ulja. Ovo je stari trik koji su koristile još naše bake, ali se danas rijetko spominje.

Ne morate brinuti – okus rakije neće se osjetiti, a pomoći će da tijesto ostane suho i hrskavo. Ako ipak želite dodati i aromu, možete upotrijebiti istu količinu ruma.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama